onsdag 10 december 2014

036. ...vi pyntar vidare! (Nej, vi är inte riktigt klara än.)

Hejsan! Som kattskrället redan hunnit informera er om i föregående inlägg
(jag borde verkligen byta lösenord hit till bloggen, den divan häver ju ur sig vad som helst!)
så har jag inte övergivit er, tvärt om har jag varit ute i Finland för att hitta personlig och unik inredningsinspiration exklusivt för er läsare, och det har jag minsann hittat!

Dock har jag ännu inte hunnit gå igenom alla bilder (som tyvärr togs med min smartphone, eftersom jag klantigt nog glömde min trogna Canon Eos 550D hemma på köksbordet, så jag hoppas att kvalitén inte är pinsamt dålig.) Dessutom har jag fotat ett DIY-projekt och lite dekorationer och bakverk som vi gjorde inför en Baby Shower, så även dessa kommer jag att bjuda på, ifall någon är intresserad! :)

Men först, som den materialist jag är, vill jag visa upp mina senast inköpta fynd, som självklart alla tangerar jul och julinredning, jag kan liksom inte få nog av denna min favorithögtid. Jag hoppas ni känner likadant!
Maffig ljusstake i marmorerat mörkt glas. Den var bara så vacker att jag inte kunde låta bli!
Vitmålad metall-ljusstake. Den är, om möjligt ännu maffigare och högre än den i glas.
Nope, jag kunde inte välja, så det fick bli båda två - dessutom är de ju snygga ihop också! 
En skylt som helt enkelt berättar hur det ligger till hemma hos oss.
(Notera mössen i bakgrunden, de gör budskapet ännu mera tydligt.)
För nån vecka sedan inhandlade jag Marimekkos servetter att ha på julbordet. Väl i Helsingfors ramlade jag över denna matchande presentpåse. Den har just perfekt storlek för att fungera som servetthållare, samtidigt som den ger den där lite extra lyxiga paket-känslan till juldukningen. Tips!
Pepparkaksformar. Jag har säkert femti-elva formar redan, men dessa två från Pentik gav mig bara en sån skön julkänsla. Jag är inget stort fan av änglar, men denna tjockis med fötterna på snedd och lite vingliga vingar ger hela uppenbarelsen en jordnära känsla, en skön mänsklig touch! Renen sen, med dess stump-rumpa och knöliga horn, den kan man ju inte annat än gilla! :)
Jag överväger ännu om jag skall knyta röda silkessnöre i dem och bara hänga upp och ha som dekoration, eller om jag skall använda dem nästa gång när jag bakar... Fast, vem har sagt att jag inte kan göra både och?
I omvänd ordning då förstås. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar