tisdag 25 augusti 2015

075. En helkväll vid Sunds

Nepp, jag släpper inte detta med trädgård riktigt än, dels för att det är så roligt att äntligen ha kommit igång med den och dels för att jag hade lyxen att bli inbjuden Sunds Trädgård i Jaokobstad på en VIP-kväll exklusivt för bloggare. Vilken lyx att ha hela inredningsbutiken och trädgården för sig själv och inte bara en eller två - utan hela fyra trädgårdsmästare som höll föreläsningar, visade de senaste trenderna och stod till vårt förfogande för alla våra funderingar. Hur inspirerade jag tyckte det var ids jag inte ens försöka förklara i ord, jag låter bilderna som jag tagit tala för sig själva. Så mycket kan jag ju säga att när hjärnan och hjärtat bakom hela arrangemanget, Kitty, påminde oss om att vi inte skall glömma våra goodiebags när vi far hem så undrade jag om jag möjligtvis kunde få stanna istället...

Vi skulle ju inte ha nånting, jag och Mimmi, som också var med, inget alls, trots detta hade jag tagit firmans Transporter när jag plockade upp henne halvvägs. "Skit ti va utan", löd mottot och "man veit ju itt va man råk hitt", löd försvarstalet. Här hemma hade jag dessutom dragit till med "Mimmi har så mytji me siin träägåål (sant) att he her ho som ska ha (också...)".

Sunds:  
En pigg höstbukett med äpplen, en kulle rävungar och två kelsjuka frassar.

Hur häftig är inte denna luddboll till blomma?

En bråkdel av alla arrangemang och planteringar, den stora till höger är en liten del av ett sk Woodland - det närmaste man kan kan komma en sagoskog i sin egen trädgård. (Måste. Ha.)

Väl hemma igen:
Slutreslutatet av en lyckad kväll! Nyfikna på innehållet? - Klaart he! 

"HILLS"-bokstäverna i trä på övre hyllan köpte jag, så nu är mitt "Hill's Kitchen" komplett.
Även chokolådan och plåtburken på nedersta planet är fynd från Sunds.

HILL'S KITCHEN. Japp jag är nöjdast i byji!

Plåtburken var en av alla gåvor vi fick i Goodibagen och godaste chokladen köpte jag med mig!

Ytterkrukan - papperspåsen - var också en gåva och blomman inuti är en specialorchidé, som blommar vackert gult varje påsk, den är också faktiskt inhandlad vid Sunds för ett anta år sedan.

När jag äntligen fick till en gräsmatta så dök ju dessa godingar upp istället, fula plaströr som sticker upp här och var helt omotiverat (enligt mig) och förstör min idyll. Detta tänker jag råda bot på med att anlägga rabatter runt omkring dem och låta blommorna växa sig vilda och hög. Så väl vid Sunds passade jag på att köpa med mig två stycken Alunrötter - Heruchera 'Can Can' med rödlila blad. Gissa om jag blev överraskad sen när det i vår goodibag fanns en till, en rödbladig Alunrot kallad Heuecher 'Amethyst Mist', mittiallt hade jag en vacker trio att gräva ner! 

Sist men absolut inte minst är mina kryptallar. Dessa två vildingar blev som pricken över i:et på vår terrass. Innan vintern kommer jag nog att gräva ner dem i raden med tujor, men åtminstone över Veneziaden får de stå här och vara fina för våra gäster.

Sommarvärmen har ju äntligen anlänt!

lillHill - Som gräver ner he ja handlar

7 kommentarer:

 1. Va fint ni har e! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ni sku behöv koma hiiid! Va gör ni på Veneziansk? ja lagar typ mat, blanda drick å saknar främand (speciellt te) :)

   Radera
  2. Oj, sijr dähä nu föst :P Men jo, vi sko no verkligen måst byri kom oss ut na, he e allt fö längsan nu igen.. Dock e vi på fölovningskalas på lödan, men vi komber gärn en annan dag! :)

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg! Fullt av energi och humor! /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad snällt! Jag brukar säja att jag "föstar ju itt na bäter, så ja måst ju vara me sjölv." ;) Tack än en gång för en väl avvägd tillställning, Mimmi och jag for ju trots allt hem tillsist ändå! ;)

   Radera
 3. Tokfnissar åt "Hill's Kitchen"! :'D Genialiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag kände mig ganska smart när jag kläckte dendär ordleken! (Sen att det har tagit tills nu innan jag kom på det skall vi inte orda så mycket om, ehehe...) ;)

   Radera