torsdag 10 maj 2012

002. Typ 1 since 2009


Glukospastiller - Siripiri i pepparmint, citron, ananas, apelsin,
jordgubb och hallon. Fattas ur min samling är svartvinbär och kola.

Siripiri finns även smart förpackade en och en i en påse med
blandade smaker. (Alla ovan + banan och körsbär.)

Min personliga favorit av glukospastiller är svenska versionen
Dextro. Favoritsmakerna är Classic och Lakrits.


Förlåt.
Förlåt om jag startade hela mitt bloggäventyr med att chocka er alla, det var inte meningen, men gårdagens händelse, chocktillståndet, eller hypot, fascinerar mig något oerhört.
Hypo är något som är så specifikt och avgörande för oss diabetiker. Det som sker när vi missberäknat motion, kost eller båda, och i och med detta orsakar ett blodsockerfall, en rejäl, och ibland livshotande, minskning av kroppens energireserver. Det är inte så skrämmande som det låter när man är i det, för hjärnan och kroppen är inställd på sockerjakt, inte på panik, det har man inte energi till, för det hjälper en inte.


Jag brukar vanligvis ha tabletterna med mig, med det är ju misstag som det som jag breskrev i föregående inlägg som är intressanta att återge, och som sker. Inte behöver jag skriva  här om alla de andra gånger den senaste månaden när jag känt av ett hypo, tagit mina fyra tabletter och fortsatt. Tråkigt vardagsliv. Det är när jag som diabetiker misslyckas som jag, och alla diabetiker med mig, behöver en medveten omgivning.


Det är det jag vill skapa med min blogg, en medvetenhet om att vi finns, en medvetenhet om att diabetes är så mycket mer  än bara dagliga sprutor vid måltiderna, så mycket mer än din gammelmormor som äter Boströms sockerfria muffins. En medveten omgivning till vårt förfogande så att om och när vi misslyckas så går det ändå väl. :)


Och med detta välkomnar jag in er alla i min värld, min synliga version av en osynlig sjudom!

Sandra Hill,
typ 1 diabetiker since 200911 kommentarer:

 1. Roligt att du börjat blogga! h Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Oj, vad jag har tänkt på dej mycket den senaste tiden! Att börja blogga var något jag länge funderat på, jag har haft ett behov att få ge uttryck för hur min värld ser ut, att skapa en större medvetenhet. Och självkart vill jag på detta vis nå ut till unga diabetiker och nås av andra i min situation, jag har mycket jag funderar på, mycket jag skulle vilja fråga om och lära mig :)
   Kram

   Radera
 2. Malin med Casper10 maj 2012 19:22

  Var kan man köpa dextro??? De har jag inte sett till, bara hört talas om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte dextro finns att fås i Finland, möjligen på Åland, men dit är det ju lika enkelt att åka som att åka till Stockolm, där jag hamstrade hem mitt lager från ett apotek.
   Dextro är så mycket godare än Siripiri, den smakar inte lika påträngande söt, är inte så överdrivet "teko" i smak och pulvrig till konsistensen.
   Jag brukar önska hem ifall jag hör att nån är påväg till Sveariket, jag känner mig lite som dem som ska ha snus över gränsen "ta 5 stänger, då klarar jag mig nog ett par månader". ;)
   Men undrar om man skulle kunna beställa över nätet? Det kunde vi undersöka inom "Unga gruppen" och kanske ta hem ett lager till föreningen, sälja åt oss själva och andra? :)

   Radera
  2. Malin med Casper11 maj 2012 08:06

   Absolut, eller snacka med nåt apotek, kanske de kunde ta in???

   Radera
  3. Joo, det är ingen dum idé, de tar ju även in andra "svenska" produkter, som typ Alli, SebaMed... Heeey, där satte du en idé i mitt huvud, jag ska ta en apoteksrunda nästa vecka i Jakobstad och i nya apoteket i Bennäs och säga att vi är fler och att vi vill! ;) Du är nog bäst du Malin!

   Radera
 3. He vattnas rej i mun på me tå ja tänker på morgondagens middag å ännu meir salivbildning blir e tå ja tänker på allt te vi ska drick, speciellt tå he e NYI te :D 20 tiimar kvar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmh, vi får e no bra ikväll! 9 timmar kvaar nuu! <3

   Radera
 4. Sv; Voi Sandra, alltså ja ska jo helst rymmas in i biln tå ja ska hejm o!! :D Du får int göd upp me sådé! Te vägrar ja att smaka, men choko gar jo allti ner! ;) Annus så va ja o handla mjöd o naliti godis idaa som ja tar mé :) Ere na anat ja ska köp? Tomorrow's gonna be a crazy day!! Woooh <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi skaffar en paketbil om he blir na problem på han fronten ;) Oj, möjd och godis slinker allt för lätt ner, låter priima! :) Nej, itt behöver du na meir me, ja tror no vi ska överleva kväldi, annos får du beklaga de på bloggen san hur snåålt tillteji bjudningen i Fossbyin vaar ;) Today´s a good day! <3 Välkommen!

   Radera
  2. Haha, sounds good! ;) Tack, vi syns!!

   Radera