tisdag 13 januari 2015

043. Årskrönika 2014, del 2

Ah, 2014 - året då allting började!
Om ni missade del 1 av vår årskrönika, så hittar ni den här, 
och ni andra, som redan kikade in här igår och nu har legat sömnlösa inför del två
- här har ni den! :)

JULI 2014
Juli lade ett lugn över Patriksbackan, jag hade hittat en rutin och ett flow i mitt arbete och min vardag, medan Svetsaren hade hittat semester, helt otroligt! Även Garrett tog ledigt från jagandet så att Quattro kunde visa honom hur katter slappar.  Jag njöt av att ultrakonservativa Jakobstad stod värd för tolerans och jämlikhetsparaden Pride, sminkade mig i tema och love-bombade Facebook. Vi hann även med en semesterresa med bästa A, J och knytet till svenska sidan av Kukkolaforsen; sol, bad, shopping och jenkkare stod på schemat den veckan.

AUGUSTI 2014

Augusti innebar sensommarbesök på Patriksbackan,
vilket genererade mycket roligt bakande för min del
och många trötta stunder för divakatten Quattro - det är tungt att vara vacker jämt och ständigt! 

SEPTEMBER 2014

September klädde Patriksbackan i höstskrud och väckte, med sin underbara färgskala, konstnären som alldeles för länge legat undertryckt i mitt inre. (Kan bero på att först NU fungerar mina händer nästan som de ska efter vårens båda operationer, ännu är min handstil lite darrig, men korta, korta stunder kan jag nu äntligen koncentrera penna och pensel för bild och skrift.) Vi plockar äpplen hemma hos pappa Byggnadsingenjören och hinner med en ruska-resa på tumanhand till Kajana och Vuokatti innan det byter månad än en gång.
 OKTOBER 2014
Med oktober kommer mörkret till Patriksbackan och jag tänder (enligt Svetsaren) 127 stycken ljus per kväll, som höjer inomhustemperaturen från 19,7 grader till 28,9 grader på under två timmar. Hur detta sedan påverkar brandsäkerheten skall vi inte ens tala om... Vi bjuder även över alla vänner för att äta pizza och bada pool, nu när det äntligen blivit lite kyligare så det varma vattnet verkligen kommer till sin rätt.
 NOVEMBER 2014
I november faller äntligen den första snön, vi sätter ut mat åt småfåglarna och håller på så vis katterna med daglig underhållning. Jag köper en ny säng åt oss och plötsligt sover vi båda lika skönt som katterna som vi underhåller.
Jag fortsätter att baka och har även nöjet att få gå på firmajulfest.
 DECEMBER 2014
Hela december går åt till att baka, pynta och njuta. Snön ligger i stora drivor, vi bjuder hem främmande och firar vår första jul alla tillsammans här på Patriksbackan.
Tack till alla som varit med och gjort vårt år till det bästa året hittills,
och tack till alla er som följer oss här på bloggen och motiverar oss
att fortsätta fotografera, skriva och minnas. För er fortsätter 2015 här!
Kärlek till alla er som trott på mig och givit mig en chans att lyckas och utvecklas, på alla plan i alla lägen!
Och till alla missunnsamma där ute  - Quattro kommer att klös er en vacker dag! Puss! :)

6 kommentarer:

 1. Hej Sandra - så fint du fixar och ordnar i ditt hem! Jag har suttit här en god stund och njutit av alla fina foton - allt är så vackert - och mjuka kissor förstår jag att du vill ha runt dig! Sköt om dig och njut av livet! Stor kram från Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Maja! Oj, vad roligt att se att du hittat hit!
   Jo, som du vet så tycker jag ju om att leka med färg och form och inget är ju så roligt som att kunna fota, och även sedan se på, vackra bilder. Och jo, mina mjuka katter är ju mitt sällskap, även om de föredrar min Fästman Svetsaren Patrik som är den större kattvännen av oss två. Men vet du, jag skall få en hundvalp nu i vår, så då blir goset och det mjuka mer jämt fördelat!
   Ta hand om dig!
   Massa kramar Sandra

   Radera
 2. Ere retiisisuikale du har på smörgåstårton? ;) Haha, ja måsta ba kommenter :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, japp he er e - ha du byrja liid åv na arbeitsskado? ;)

   Radera
  2. Dessutom er e punakaali raaste, paprikamix suikale 10mm, Ruccola pesty och paprika pun kuutio 10mm. ;) - Vatå hack sjölv?

   Radera
  3. Ääh, ti böri skita ner ejji kniva i onödan e ju bara löjligt! Man ska ta he som finns ti fås, helst gratis å fädi hacka ;) Förestin så lagar du nätt smörgåstårtona, tilome jag (som alder äter smörgåstårto) sku ju lätt kuna släng i me en todee :)

   Radera