fredag 21 september 2012

009. D-Butiken och den fria viljan

D-Butiken eller D-Kauppa är namnet dit ni ska söka er för att få tag på Diabetes armband och halsband. Klicka här så kommer ni rakt på dessa produkter. Det finns en hel rad av valmöjligheter, så säkert hittar alla något som passar en själv. Det är kanske är lite av ett måste att bära dessa, självvalt igen, men ändå, så då kan det ju åtminstone vara snyggt och passa ens egen stil.
http://www.diabetes.fi/d-kauppa/tunnukset
Annat roligt som man hittar i D-Butiken är bland annat kokböcker, infoblad om diabetes, om barn med diabetes, om tecken på lågt- respektive högt socker, allt med fina illustrationer. Dessutom finns där planscher med häftigheter som kostcirkel (och kostpyramiden) och hur många kolhydrater ett fat fullkornsgröt med rågkli på eller en rågbrödssmörgås med sallad innehåller jämfört med en näve kakor, ett wienerbröd eller en chokladbit. Den stora, förmanande rubriken lyder: DU VÄLJDER SJÄLV.
Ja-a, tack och lov. Idag har jag ätit småkakor och wienerbröd, det är ju fredag, och jag valde heeelt själv. Mycket inspirerande plansch måste jag säga!

Trevlig helg!
Sandra

2 kommentarer:

 1. Alltså NU, MESAMMA, ska jag beställa ett nytt armband åt mig.... Det jag har fick jag då för 16 år sedan, och det är bara stort och klumpigt för min smala handled, så det har blivit oanvänt de senaste 10 åren. :P

  Ja, fredag!! Jag köpte chips för en gångs skull!! :) Hej pizzabolus, här kommer jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, häärligt Sandra! Jag gillar diabetikers som vågar visa att de är just det, inte menar jag att man måste ha en stor blinkande neonskylt ovanför huvudet, men ett lite ganska diskret smycke som de som VET var de ska leta (som jag, kollar alltid främmande människors handleder i smyg) och därför hittar, antigen för att känna samhörighet eller för att kunna hjälpa, vilket som är fallet. :)

   Gotta love pizzabolus! ;) Hur många enheter på hur lång tid har du på din? Kör du "dubbel bolus" eller den utdragna? Min kunde nämligen vara snäppet bättre än vad den är, så vinnande koncept mottages med tacksamhet! ;)

   Jag kan kalla den sen för 'Sandras Pizzabolus', uppkallad efter dig förstås, hehe ;)

   Radera